DUURZAME PALMBLAD DISPOSABLES VOOR EEN MOOIE PRIJS!

Palmblad is niets meer dan het blad van een Areca palm, dat op natuurlijke wijze op de grond gevallen is. Het materiaal hoeft niet speciaal te worden vervaardigd. Het wordt volgens het leenprincipe aan de natuur onttrokken, een beetje vervormd en na gebruik zonder omwegen weer aan de natuur teruggegeven. 100% uniek, 100% cradle to cradle. Palmblad disposables zijn leverbaar in vierkante, ronde, rechthoekige en ovale vormen. Bekijk het complete assortiment.

Uniek en 100% Cradle-to-Cradle

Palmblad producten zijn 100% natuurlijk, onbehandeld, composteerbaar en duurzaam geproduceerd. Trouw aan het leenprincipe van de natuur, worden de reeds afgevallen bladeren van de arecapalm gebruikt. De bladeren vallen vier keer per jaar vanzelf op de grond, waar ze gewoonlijk als landbouwafval worden verbrand. De bladeren worden eerst verzameld en in de zon gedroogd. Daarna worden ze met water gereinigd en met behulp van druk en warmte in de gewenste vormen geperst. Het gebruikte water wordt opgevangen, behandeld en hergebruikt.

Premium servies gemaakt van natuurlijk palmblad PALMBLAD BORDEN

Palmblad servies is 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en eerlijk en duurzaam geproduceerd. De kommen, schalen en borden worden gemaakt van natuurlijk palmblad en worden geproduceerd volgens het FairTrade principe. Palmbladproducten zijn hittebestendig, dus bestand tegen hete soep en vettig voedsel. Ze zijn geschikt voor gebruik in de oven (tot 180 graden), magnetron of koelkast en vriesvak. Muffins en pizza’s kunnen dus worden gebakken en direct in het palmblad worden geserveerd. Na gebruik kun je de Palmblad producten veilig weggooien in de organische afvalbak of zelfs bij het tuincompost.

Sociaal- en milieuverantwoorde productie

Al onze palmblad artikelen worden op de Benelux markt gebracht onder de (merk)naam LEEF. LEEF helpt kleine boeren een duurzaam economisch model op te bouwen op het Indiase platteland – ver van de stedelijke centra – waar hulp het hardst nodig is. Daarbij werkt het LEEF-team vooral met vrouwen, omdat zij daar vaak weinig kansen op werk vinden. Inmiddels zijn al meer dan 500 eerlijke banen voor vrouwelijke werknemers in India veiliggesteld. De duurzaamheid en eerlijkheid van hun productie is gecertificeerd als Maatschappelijk Verantwoord door de SA8000:2014 norm.

Voor 13:00 uur besteld = morgen in huis!

Disposables bestel je eenvoudig bij DisposableDirect.nl; één van de 4 webshops binnen de PackagingDirect groep. Wil je meer informatie, neem dan direct contact op! info@packagingdirect.nl of bel 055-5996500


[BE] Meer info over ons palmblad assortiment voor België: klik hier.