BIERBEKERS VOOR DE CARNAVAL?

In het 2e weekend van februari barst het carnaval weer los. Tot en met dinsdag 13 februari zijn er op heel veel plaatsen carnavals festiviteiten. Verkleden, dansen en lekker gek doen! Niet alleen in het zuiden, maar ook in diverse andere delen van Nederland, zoals in Twente. Denk je in deze regio aan carnaval, dan denk je al gauw aan Oldenzaal, de Boeskoolstad. Carnaval is hier al 60 jaar een begrip. Maar ook plaatsen als Borne, Hertme, Saasveld en Zenderen doen volop mee. Met veel lekkere biertjes en andere lekkere drankjes, maar ook heel veel bierbekers!

Feestvieren voor het vasten

Carnaval is van oorsprong een katholiek feest en, omdat het zuiden van ons land overwegend katholiek is, wordt het carnaval daar ook het meest uitgebreid gevierd. In onder meer Venlo, Breda, Blerick, Den Bosch, Maastricht en Bergen op Zoom. Officieel duurt carnaval 3 dagen (van zondag t/m dinsdag), waarmee het begin van het vasten wordt gevierd. Dit is de periode van veertig dagen voor Pasen (dit jaar op 1 en 2 april a.s.). Deze periode begint dus op woensdag (Aswoensdag). Om het vasten goed te kunnen doorstaan wordt in de dagen voor woensdag volop feest gevierd.

Carnaval

Kies ook voor gemak en veiligheid!

Breukglas van echte glazen was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor flink wat snijwonden onder carnavalsvierders. Ook de hulpdiensten ondervonden vaak veel overlast van kapot glaswerk, onder meer door de vele lekke banden. Tal van gemeentes hebben daarom besloten uit oogpunt van orde en veiligheid het glaswerk te verbieden, ook op de carnavalskarren. De inzet van plastic glazen draagt absoluut bij aan meer veilige situaties. Uit diverse onderzoeken blijkt inmiddels dat ook een meerderheid van de carnavalsbezoekers ‘bier in plastic’ prima vindt.

Bierbekers voor het lekkerste biertje!

Webwinkels als DisposableDirect voorziet in een uitgebreid assortiment kunststof drink- en bierglazen van uitstekende kwaliteit. Ideaal voor drukke kroegen of feestelijke carnavalsoptochten. Vaak leverbaar in twee materialen, PP (polystyreen) en PET. Wil je echt stevige, glasheldere glazen, kies dan voor PET glazen. Ze zijn goed steplbaar en volledig recyclebaar. PP bekers zijn vaak iets slapper, iet minder helder, maar ook een stuk scherper geprijsd. Wat je ook kiest, DisposableDirect levert plastic glazen die stuk voor stuk prettig drinken. Makkelijk en hygiënisch in gebruik en snel leverbaar in alle gangbare inhoudsmaten. Van 0,2L tot 0,5L inhoud.

Plastic glazen van 100% recycled PET

Evenementen-organisatoren leggen steeds meer nadruk op duurzaamheid bij evenementen. Het overgrote deel van het afval bestaat namelijk vaak uit plastic bierbekers. Een goed systeem met een hoog inzamelingspercentage is dringend gewenst. Uit onderzoek blijkt dat, als er minder zwerfvuil (wegwerpbekers) rondslingert, bezoekers het evenement ook ervaren als ‘veel aangenamer’. Het grote voordeel van PET bierglazen is de recycleerbaarheid. Gebruikte glazen kunnen dus worden ingezameld , gewassen, gesorteerd en versnipperd tot granulaat. Dankzij een gesloten 360 systeem kunnen dus ingezamelde PET bekers worden omgezet nieuwe bierbekers. Hoe gaaf is dat! De grondstof (het granulaat) voor deze bekers heet PET360®. PET360® Bierbekers zijn gemaakt van 100 procent post-consumer PET afval, afkomstig van flessen, schalen en glazen. Leverbaar in 3 inhoudsmaten: 0,2L, 0,25L en 0,3L.

PET360 - 100% recycled


 

Meer PackagingDirect informatie

HEB JE NOG VRAGEN?

Neem gerust contact op via de mail, chat of telefonisch via 055-7676100 (Nederland) of 03 500 92 91 (België).
Onze klantenservice staat 5 dagen per week voor je klaar!